top of page

Miten toimia & infoa 

Mittatilatut kehykset

Jos sinulla on kuva, jossa on hieman poikkeavat mitat ja vaikea löytää sopivaa standardikokoista kehystä, ei hätää. Meiltä tilaat nopeasti ja kätevästi kehyksen mittatilauksena.

Heijastamaton lasi taulussa

Lasi

Float- eli tasolasi
Floatlasi voi ensin vaikuttaa normaalilta lasilta, mutta todellisuudessa Floatlasi on vielä tasaisempi, ja sillä on hieman paremmat valo-ominaisuudet. Siksi kuvasi korostuu paremmin Floatlasilla, joka antaa paremman kokemuksen taulusta.
Floatlasi on standardilasimme kaikissa mittatilatuissa kehyksissämme.

Pleksi- tai oikeastaan taulumuovi
Pleksilasi on eräänlainen läpinäkyvä akryylimuovi, jonka voit tilata lasin tilalle mittatilattuun kehykseesi.
Pleksilasi on paljon kevyempi kuin lasi, ja koska se on murtumaton, se on täydellinen esim. lastenhuoneisiin tai seinille joille et voi ripustaa painavia tauluja.

Ilman lasia
Kehys ilman lasia voi olla käytännöllinen kun haluat kehystää jotain ulospäin tulevaa joka ei mahdu lasin taakse, tai muihin projekteihin jossa kuvio ei voi olla lasin takana. Kehys toimitetaan silloin takaosalla, mutta ilman lasia.

Heijastamaton lasi
Näkymätön - eli heijastamaton lasi on on erityisesti käsitelty heijastamaan huomattavasti vähemmän valoa. Lasi on lähes näkymätön ja taulun kuva tulee näkymään selkeästi ilman heijastuksia, joka antaa mahtavan visuaalisen kokemuksen. Lasilla on sen lisäksi 70% UV-suoja jonka avulla kuvasi säilyvät haalistumattomina pitkään.

Huomaa, että tietyillä kapeilla kulmilla syntyy jonkin verran heijastusta jonka sävy saattaa näyttää vihreältä/violetilta. Tämän saa usein korjattua jos siirrät taulua hieman, tai jos kohdistat valaistuksen hieman eri paikkaan.

Heijastamattoman eli optisen lasin alla sävyt eivät vääristy yhtään.

Konservointitason lasia.

Mittaa teos kehystä varten

Miten mittaan?

Mittatilaustyönä tehtyjen kehysten ostaminen meiltä on helppoa. Ilmoita vain kehystettävän kuvan mitat mm-tarkkuudella ja me hoidamme loput. Kehykset toimitetaan aina valmiiksi koottuina ja lasi, taustaosa sekä ripustus sisältyvät toimitukseen.

Näin ilmoitat mitat:
Jos kehystettävä kuva on mitoiltaan 20x30 cm, merkitse tällöin leveydeksi 20cm ja korkeudeksi 30cm haluamillesi kehyksille.

Valmistetaan käsin kehystämössämme

 

Peruuttamis- ja palautusoikeus ei koske mittatilaustuotteita

Erilaisia kehyksiä

Kehyslistan mitat

Listan leveys

Tällä mitalla tarkoitetaan kehyslistan leveyttä edestä katsottuna. Mitta annetaan millimetreissä.

Listan syvyys

Tällä mitalla tarkoitetaan kehyslistan syvyyttä sivusta katsottuna, eli kuinka monta millimetriä kehys ulkonee seinästä.

Valmiin kehyksen mitat

Kehysten mitat määrittelee minkä kokoinen kuva mahtuu kehykseen, toisin sanoin kuvan mitat. Nämä mitat sinun tulee myös tietää kun tilaat mittatilatun kehyksen. Taulun kokonaismitan voit laskea helposti, lisäät vain kehyslistan leveyden x 2. Jos sinulla esim. on kehys kuvamitoilla 40x60 ja kehyslistan leveys on 1,3 cm, lasket 40+1,3+1,3=42,6 cm. Samalla tavalla voit laskea taulun korkeuden.

Se valkoinen siinä ympärillä

Paspartuuri

"Se valkoinen siinä ympärillä..." on yleisin kuvaus paspartuurista.

Jos olet etsimässä  itsellesi sopivaa "paspaa", olet tullut aivan oikeaan paikkaan, sillä meidän laadukkaista tuotteista on mistä valita!

Paspartuuri, kehyskartonki, aukkopahvi (rakkaalla lapsella on monta nimeä) on erinomainen lisä kun halutaan korostaa tai antaa tilaa itse teokselle. "Paspiksen" varsinainen tehtävä en estää teoksen osuminen lasiin jotta se säilyy pitkään.  

Paspatuurimme voit saada valkoisena, mustana, sekä monissa muissa väreissä. Tiedustele! 

Leikkaamme kaikki paspiksemme mittatilauksena joten saat ne joko standardikokoisina tai omilla mitoilla tilattuina.

Kaikki valikoimamme paspartuurit ovat pH- neutraaleja ja hapottomia, joten ne eivät syövytä teoksia. 

Komeaan kehystykseen sopivan paspiksen saat haluamallasi leveydellä. Liian kapeaa ei kannata ottaa ettei kokonaisuudesta tule liian ahdas. Mikäli paspas on samanlevyinen kuin kehyslista, voi lopputulos olla hieman omituinen. 

"Kultainen leikkaus" tehdään siten että alareuna on leveämpi kuin muut. Jos se on samanlevyinen kuin muut reunat, syntyy optinen harha ja se näyttää kapeammalta vaikka ei ole.  Jos haluat kultaisen leikkauksen, ilmoita onko paspartuuri pysty vai vaaka.

Mittatilaus kehys, taulu omilla mitoilla

Kehys omilla mitoilla

 Jokainen mittatilattu kehys valmistetaan henkilökohtaisesti sinulle kehystämössämme. Onko sinulla kuva tai taulu, jonka haluaisit kehystää, mutta joka ei ole standardikokoa? Valmiita kehyksiä voi olla vaikea löytää. Olemmekin ratkaisseet tämän ongelman! Kehystyspajamme auttaa luomaan tyylikkäät ja laadukkaat kehykset, jotka korostavat kuvaasi parhaalla mahdollisella tavalla! Teemme sekä valokuva- että taulukehykset omien mittojen ja koon mukaan. Ne on helppo tilata.

Monet suuret kuvat eivät seuraa standardimittoja ja eivät sovi siis standardikehyksiin. Ehkä tykkäät ottaa panoraamakuvia? Tai neliönmuotoisia kuvia? Se ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsee luopua toivosta rajata kuvia haluamallasi tavalla! Ratkaisu on mittatilaustyönä tehty kehys. Meillä RaamiDaameilla on työpaja, joka valmistaa tyylikkäitä kehyksiä tilauksesta. Meiltä voit tilata kehykset omien mittojesi mukaan. Pyrimme siihen, että saat, mitä halua ja myös hinta on juuri sinulle, asiakkaalle, oikea.

Kun tilaat erityisen kehyksen, on olemassa myös suuri joukko erityyppisiä tyylikkäitä kehyksiä, joista valita. On jotain jokaiseen makuun ja tilaan. Haluatko koristeellisen kehyksen kultamaalaukselle? Tai ehkä sinulle sopisi paremmin puhdas musta tai trendikäs valkoinen? Ehkä mieluummin yksinkertainen mattaruskea puukehys, joka ei kiinnittää huomiota itseensä, vaan antaa katsojalle mahdollisuuden todella uppoutua kuvaan? Kaikki kehykset ovat korkealaatuisia, puisia tai täysalumiinisia. Riippumatta mieltymyksistäsi ja toiveistasi taulunkehyksien suhteen, meillä on luultavasti juuri sitä, mitä etsit. Miksi et selaisi korkealaatuisia kehyksiä, jotka voidaan tehdä mittojen mukaan ja etsiä, mikä sopii sinulle, kuvan ja huoneen parhaaksi?

Meille on tärkeää, että pitäisi olla yksinkertaista ja helppoa asiakkaan ottaa yhteyttä meihin, joten olemme tehneet sinulle helpoksi tilata mittatilatun kuvakehyksen. Ja kaiken lisäksi: olemme täällä sinua varten, neuvomme mielellämme!

Tauluun näkymätön lasi

Taulunkehys lasilla tai ilman

Kun aikeissa on ostaa mittatilattu valokuvakehys, siihen voi valita lasin useiden eri vaihtoehtojen väliltä. Tästä johtuen voi olla hyvä tuntea eri lasivaihtoehtojen ensisijaiset ominaisuudet ja edut. Tällä tavoin voit valita juuri omaan kehystettävään kuvaasi ja/tai sen ripustuspaikkaan parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Tutustu eri lasivaihtoehtoihin yllä.

bottom of page