top of page
Suvi ja Jouni.jpg

Taidelainaamo

Ohjaamme sinut taidelainaamon sivuille, siellä on sekä taiteilijat että teokset esiteltyinä!

Miten lainaan

Hanki uniikkia taidetta vaivattomasti ja tue samalla taiteilijoita! Taidelainaus mahdollistaa laadukkaan taiteen hankkimisen matalalla kynnyksellä, se etenee kuukausijaksoissa ja lainaussopimus tehdään toistaiseksi. Voit milloin tahansa palauttaa vuokraamasi teoksen taidelainaamoon jolloin laina päättyy välittömästi ts. teosta voi vuokrata esim kuukauden tai puoli vuotta. Voit myös pitää teoksen ja lunastaa sen omaksesi jolloin sitoudut maksamaan kuukausimaksua ja noudattamaan taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan, kunnes teos on palautettu tai lunastettu.

Lainaaminen ja ostaminen

Taidelainaus on taiteen vuokraamista tai ostamista osamaksulla ilman korkoa tai muita maksuja. Vuokraamalla teoksen voit tutustua siihen rauhassa kotonasi ennen ostopäätöstä. Halutessasi voit palauttaa teoksen takaisin taidelainaamoon. 

Jos haluat lunastaa teoksen, voit maksaa loput erät kertamaksuna tai osamaksuerinä kuukausittain. Kaikki taidelainaamon teokset ovat hankittavissa myös kertaostona.

Teokset lainataan taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä. Lainaaja on velvollinen korvaamaan teokselle ja/tai kehyksille laina-aikana aiheutuneet vahingot.

Teoksen kuukausimaksu määräytyy sen myyntihinnan mukaan. Maksu maksetaan kuukausittain etukäteen. Kehystämättömät grafiikanvedokset ja piirrokset lunastetaan heti (ei vuokrausta).

Tilattavissa olevat teokset

Kaikki taidelainaamon sivuilla esitellyt teokset eivät ole fyysisesti paikan päällä taidelainaamossa. Teokset joiden kohdalla on merkintä TILATTAVISSA ovat taiteilijan hallussa muualla. Voit pyytää teoksen nähtäväksi taidelainaamoon laittamalla meille viestipyynnön kyseisen teoksen kohdalta. Ilmoitamme kun teos on nähtävissä lainaamolla.

Teosten kuukausivuokrat

Taideteoksen kuukausivuokra määräytyy teoksen myyntihinnan mukaan ja se maksetaan kuukausittain etukäteen. Kk-vuokra on teoksen hinta jaettuna 20 kk:lla. Enimmäis vuokra-aika on siis 20 kk. Jos teos maksaa 2000 €, on 20 kk:n laina-ajan vuokra 100 €/kk (2000 €:20 kk=100€/kk  20 kertaa). Jos teos maksaa 200 €, vuokra 10 €/kk. ​

Taidelainaamo RaamiDaamit

Taidelainaamo välittää taiteilijoiden teoksia. Kattavassa valikoimassamme on monipuolisesti erilaisia teoksia.
Töiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Teosten värit poikkeavat tietokoneympäristössä aina hieman alkuperäisestä.

Varaaminen

Voit varata teosta viikon ajan jos et heti pääse paikan päälle katsomaan teosta tai jos haluat miettiä lainauspäätöstä hetken aikaa. Varaus ei ole sitova.

Lahjakortti

Taidelainaamon lahjakortti on persoonallinen lahjaidea. Lahjakortin saaja pääsee valitsemaan mieleisensä teoksen ja voi maksaa kuukausieriä lahjakortin summalla. Ostaja voi lunastaa lahjakortin haluamalleen summalle ja saaja voi käyttää sen teoksen vuokraamiseen, kertaostoon tai teoshankinnan osamaksuun. Ostaja määrittelee lahjakortin summan vapaasti ja lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä.

Yrityksille

Taidelainaamo palvelee yritysasiakkaita joustavasti ja monipuolisesti taiteen lainaamiseen ja teoshankintoihin liittyvissä asioissa tarjoten muun muassa suunnittelupalvelua sekä näyttelypaketteja.

Taidelainaamon verkkogallerian helppokäyttöisen hakutoiminnon avulla yritykset voivat selata teosvalikoimaa itsenäisesti ja valita näin tiloihinsa sopivimmat teokset. Taidelainaamon suunnittelupalvelu tekee yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Taiteilijavierailuja yritysten tiloihin sekä taiteilijoiden teosehdotuksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Yritykset voivat lainata tai lunastaa yksittäisiä taideteoksia tai lainata yksilöllisesti suunniteltuja näyttelypaketteja.

Taidelainaamon näyttelypaketti sisältää konsultointi- ja suunnittelukäynnin sekä sovitun näyttelykokonaisuuden sisältäen teosvalinnat sekä toteutuksen, mm. teosten pakkaaminen, kuljetus, ripustaminen, purkaminen yrityksen tiloihin kuukauden ajaksi tai pidemmälle jaksolle. Mikäli yritys järjestää näyttelyn yhteydessä avajaiset tai tapahtuman, jäsentaiteilija voi esitellä tilaisuudessa näyttelyä.

SoHoHampton2022-kuva-HannePeippo-PRINT_edited.jpg
bottom of page