Galleria

Galleria

 

Taidegalleria;  pieni kooltaan -suuri sisällöltään.

 

RaamiDaamit_banneri1920x1080

 

Näyttelyn aiheena ovat legendaariset muusikot yhdistettyinä tunnettujen sarjakuva- ja elokuvahahmojen vartaloihin, jotka seikkailevat urbaanissa kaupunkiympäristössä. Ympäristöt ovat Kaarinan kuvaamia matkoiltaan eri puolilta Eurooppaa. Sekä muusikot, että sarjakuvahahmot ovat poimittuja eri aikakausilta ja jokaisen taulun yhteydessä on lyhyt historiikki kustakin.
Varhaisin muusikko on John Dowland, englantilainen säveltäjä ja luutunsoittaja 1500-luvulta, joka ratsastaa Super Marion hahmona Yoshi-otuksella. Super Mario on Nintendon kehittämä tasohyppypelin hahmo 1980-luvulta. 
Mukana on myös muutama nykypäivän muusikko. Esimerkiksi Nick Cave, australialainen rockmuusikko, lauluntekijä, runoilija, kirjailija. Nick on apean näköisena Smurffeja jahtaavan velhon hahmossa (Gargamel). Smurffit loi belgialainen sarjakuvapiirtäjä Peyo 1960-luvulla. Hahmot tunnetaan kuitenkin parhaiten Hanna-Barbera Productionsin piirrossarjasta The Smurfs 1980-luvun alusta.
Varhaisin sarjakuvahahmoista on Minni Hiiri, jonka ensiesiintyminen oli vuoden 1928 Plane Crazyssä. Minni Hiiri sai 90-vuotispäivänsä kunniaksi tähden ja nimensa Hollywoodin Walk of Famelle vuonna 2018. Hahmoon on yhdistetty yksi 1900-luvun merkittävimmistä jazzmuusikoista Ella Fitzgerald. 
 
Näyttelyn ideana on yhdistää vanhaa ja uutta sekä luoda jopa hieman ristiriitaa muusikon ja hahmon välille, mutta humoristisella otteella.
Tekniikka on öljyväri kankaalle.
Kaarina Heleniuksella on ollut lukuisia taidenäyttelyitä Suomessa sekä ulkomailla. Hän asuu Helsingissä ja työhuone on Lapinlahden vanhassa sairaalassa. 
 
MUSIIKKIA & SARJAKUVAA

Kaarina Helenius

040 568 6476

kaarina.helenius@kaadesign.fi

www.kaadesign.fi

 

 

Galleria kehystämön ja kahvilan ohessa.

Tervetuloa! Vapaa pääsy   ma-pe 9-17   la 10-17

 

Hanki taideteoksia omaksesi täältä >>

 

 

 


Näyttelyhaku

Näyttelyhaku Hämeenlinnan Kehystämö RaamiDaamien galleriaan. Pieni, tehokas ja edullinen.

Tulevat näyttelyt

Kesäkuussa Terhi Leppäkoski